Sådan Oliere Du Din Træ Bordplade

Sådan Oliere Du Din Træ Bordplade

Når du skal i gang med at oliere din træ bordplade med Oil Plus 2C fra Rubio Monocoat, er det en god idé at følge vores trinvis guide, netop for at sikre dig det bedste resultat.

1. Slib overfladen

Slib først overfladen til den er helt fri for ridser. Afslut derefter med slibepapir 100 til 150, afhængigt af den anvendte slibemetode.

2. Fjern støvrester 

Støvsug træ pladen grundigt og fjern de sidste støvrester. Rengør eventuelt med Cleaner fra Rubio Monocoat, for det bedste resultat. Vent efterfølgende til at træet er helt tørt, inden du påbegynder at oliere din træ plade.

3. Bland komponenterne

Omrør A-kombonenten indtil blandingen er helt ensartet. Derefter blandes de to komponenter grundigt sammen i 1-2 minutter, med et blandingsforhold på henholdsvis 3 dele på A-kombonenten og 1 del på B-komponenten. Oil Plus 2C kan anvendes i op til 4-6 timer efter det er blandet.

4. Fordel olien

Nu skal en lille mængde af det blandede Oil Plus 2C fordeles på træpladen. Fordel olien manuelt med en svamp eller en spartel. Olien kan også fordeles på træet med håndsliber.

5. Fjern overskydende olie

Lad olien trænge ind i træet i et par minutter. Efterfølgende tørres alt overskydende olie væk med en svamp. Afslut derefter med en tør klud. Det er vigtigt at overfladen ikke føles klæbrig. Svampe og klud lægges efterfølgende i blød i vand, da der kan være risiko for at olie kluden selvantændes.  

Produktet må ikke fortyndes. Oil Plus 2C er udviklet med miljøvenlige ingredienser. Dog kan der være personer der kan være allergiske overfor visse bestandele i produktet, derfor anbefales det, at man bruger handsker når træpladen skal olieres. Oil Plus 2C kan i tørre omgivelser og i original emballage, opbevares i 36 måneder.

Tilbage til blog